PRAŽENÁ ZRNKOVÁ KÁVA - ROBUSTA
Coffea robusta ( Coffea canephora) - kávovník statný někdy též kávovník robusta, stálezelený druh z čeledi mořenovité Rubiace dorůstající 6–12 m výšky. Je druhým nejvýznamnějším druhem v produkci kávy.
Pochází z tropických deštných lesů povodí řeky Kongo. Pěstuje se všude v tropech a subtropech. Má tužší, mírně vlnité, eliptické, jasně zelené, až 30 cm dlouhé listy. Bílé až narůžovělé květy vyrůstají ze svazečků v úžlabí listů. Plodem je asi 1,5 cm peckovice s obsahem 2 semen o obsahu kofeinu 1,5–3,3 %. Proto se kávovník statný pěstuje jako pochutina pro výrobu kávy. Roste v nižších nadmořských výškách, a to v 200-600 metrech nad mořem. Kávovník může dorůstat až 13 metrů a pro ideální pěstování vyžaduje teplejší a stabilnější klima s teplotou 24-29 °C.
V supermarketech a obchodech kupujete právě Robustu, která patří mezi levnější a mnohdy méně kvalitní kávy.
V naší nabídce máme tuto čerstvou kávu:
TANZANIE BUKOBA Scr. 14 - washed, ORGANIC
UGANDA KAWERI SERVAL Sweet Cherry - natural
Naši kávu můžete objednávat na: www.prazena-kava.eu
Jedná se o 100% ROBUSTY. Káva je zpracovávaná mokrým způsobem v té nejvyšší kvalitě, je zpracovávána se stejným důrazem na kvalitu jako nejkvalitnější ARABIKY. Robusty INDIE PARCHMENT AB i KAAPI ROYAL je možno použít do FRENCH PRESSU, káva je velice agresivní a štiplavá. Nejlépe je ji využít v espresso směsích, kde se sebou nese sílu, cremu a velmi výraznou chuť kávy.