Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Káva z celého světa
E-shop

Káva, která dává smysl

NOVINKY

arr3VÁNOČNÍ DOVOLENÁ 2022VÁNOČNÍ DOVOLENÁ 2022 COFFEEDREAM Přátelé, máme tu zimu a i naše milované VÁNOCE :-) proto je čas... arr3LEPŠÍ ZÍTŘEK - COFFEEHELPS Vážení přátelé a zákazníci, ode dne 20. 10. 2021 spouštíme náš podpůrný program LEPŠÍ ZÍTŘEK -... arr3KAFÉ MANIAK IV 2022KAFÉ MANIAK IV 2022 Akce pro největší, nejvěrnější odběratele a milovníky kávy z naší Rodinné... arr3Dárkové poukazyDÁRKOVÉ POUKAZY COFFEEDREAM Nevíte jakou kávu vybrat Vašim blízkým, přátelům či láskám? Naše... arr315% sleva na prodejně15% SLEVA AKCE PRODEJNA Vážení zákazníci, máme pro Vás opět další bonus v podobě věrnostní výhody... arr3ESHOP www.prazena-kava.euESHOP WWW.PRAZENA-KAVA.EU OTEVŘEN! Vážení zákazníci, čerstvou výběrovou kávu z pražírny Coffee...

KONTAKTY

Petr Matúšů
Náměstí svatého Ondřeje 23
Uherský Ostroh
tel: +420 601 327 277
napište nám
IČ: 88000851
DIČ: CZ7809264606

O KÁVĚ » STUPNĚ PRAŽENÍ KÁVY
STUPNĚ UPRAŽENÍ KÁVY

Pražení kávy a dosáhnutí určitého stupně pražení kávy určuje její chuťovou charakteristiku, ale ze všeho nejvíc převládají dvě základní charakteristiky a to je kyselost a hořkost. Poměr těchto dvou charakteristik je jednoduchý. Čím vyšší stupeň pražení tím se potlačuje kyselost a vystupuje hořkost a naopak.

V naší pražírně kávy Coffee Dream pražíme kávové zrno určené na espresso na stupeň pražení mezi HIGH ROAST ( střední ) a CITY. Tento způsob pražení jsme zvolili proto abychom potlačili hořkost výsledné kávy a nechali tím vyniknout skutečnou chuť a kvality čerstvě pražené kávy. Pro alternativní přípravu (na filtr) je vhodné naopak světlejší pražení kávy pro zachování různorodosti a rozmanitosti chuti kávy.

 

Námi praženou kávu můžete ochutnat u nás v pražírně  a nebo objednávat na: 
www.prazena-kava.eu

Základní charakteristika jednotlivých stupňů pražení:

1, 2, 3, 4) pražení až po stupeň SVĚTLÉ je káva silně kyselá, začíná mít mírně nahnědlou barvu a má velmi, ale velmi slabou příchuť

5, 6, 7) pražení po stupeň SKOŘICE je káva lehce kyselá, má skořicovou barvu. Jedná se o lehké, velmi lehké pražení se slabým aroma, znitá chuť a tenké tělo

8) STŘEDNÍ pražení má mírně až středně hnědou barvu, acidita je zřetelná, ale méně pronikavá, stále zvýrazňuje rozmanitost a tělo je plnější

9) HIGH pražení je kyselost stále silnější než hořkost, světle tmavé upražení, začínají vynikat skutečnéchuťové složky kávy

10) CITY poněkud tmavší pražení kávy až středně hnědé pražení zůstává acidita silná až bohatší, rozmanitost je utlumená, ale stále je ji znát. Standartní a optimální chuť a příchuť American

11, 12) FULL CITY acidita je potlačená a tělo je těžší, jedná se o středně tmavé upražení kávy. Povrch zrn je suchý nebo s drobnými kapičkami, skvrnkami oleje

13) VIENNA - LIGHT FRENCH mírně tmavší pražení je plného těla s hořkosladkými tóny, acidita a rozmanitost se rozpouští v pocitu bohatosti. Na povrchu zrn se objevují stopy oleje

14) DARK FRENCH zřetelně tmavší pražení, hořkosladká chuť má výrazně navrch, tělo se zmenšuje zbývající a acidita a rozmanitost se mění. Na povrchu zrn je zřetelný olej

 15) TĚŽKÉ velmi tmavé pražení, tělo se ztenčuje jak se pražením uvolňuje olej. Hořkost převládá až do lehce připálené chuti. Zrno je lesklé, olejnaté

16) PŘED SHOŘENÍM to už není káva, v lepším případě použít jako hnojivo