SPRÁVNÉ USKLADNĚNÍ ČERSTVÉ PRAŽENÉ KÁVY
Skladování čerstvě pražené kávy zrnkové tak i mleté je strašně důležité pro její zachování čerstvosti po co nejdelší dobu.
Základem skladovaní kávy je:
1) zamezit přístupu vzduchu ke kávě kvůli zvětrání a tím i cizích pachů, které dokáže káva při delším pobytu v takovém prostředí výborně absorbovat a tím ztratí své původní chuťové kouzlo
2) neskladovat kávu v teple a blízko tepelných zdrojů jakou jsou topení, sporák televize atd. Nepřímo tím dochází k jejímu ohřevu a tím i uvolnění chutí - aromat která káva v sobě má
3) zamezit přístupu světla ke kávě, hlavně slunce
Kávu je nejlépe uchovávat ve vzdochotěsných kovových nebo skleněných dózách ve skříni nebo v komoře. Co se týká mleté kávy skladování je u ní více méně stejné, ale jako nejlepší způsob je mletou kávu neskladovat, ale namlet si jen tolik kolik ve skutečnosti spotřebujete při její přípravě. Pokud tuto možnost nemáte, je lepší si v pražírnách kávy kupovat praženou kávu mletou v menších gramážích ( 100g ) ať Vám doma nezvětrává.
Ukázka dóz pro skladování čerstvě pražené kávy. Možností je více, toto jsou pouze názorné příklady.


