S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

 

 

PROČ ČERSTVĚ PRAŽENOU KÁVU?

Proč právě čerstvě praženou kávu? Nejdůležitější a nejpodstatnější je určitě to že víte co pijete a kupujete. V obchodech je pod různými názvy a chutěmi převážně prodávána káva levnější druhu robusta která není ani tak chuťově vyjímečná a mnohdy se jedná o přestárlé kávové zrno prodávané za neskutečně vysokou cenu, které je mnohdy dochucováno a přepražováno ve vysokých teplotách, tak aby byla potlačená pachuť zatuchlosti a stím vším jsou potom spojené všechny ty zažívácí potíže a skutečný požitek z kávy je ten tam. Dochucovanou kávu poznáte velmi jednoduše - káva má příliš čistý a lesklý vzhled.

Každá jednodruhová káva má své specifické vlastnosti podle místa kde vyrůstala a dozrála jak už má vyznačeno ve svém názvu a tento požitek Vám určitě káva z obchodu nedodá, to si můžete jen myslet. Pražená jednodruhová káva arabica je směsicí nejrůznějších chutí a aromat, které této kávě dala už právě sama příroda a lidé kteří se oni během jejího zrání starali.

Naši čerstvě praženou kávu nijak nedochucujeme a neupravujeme, necháváme ji vyznít v plné své kráse. Každý by si měl vyzkoušet jaká odrůda, z jaké oblasti mu bude vyhovovat, protože každá káva je specifická něčím jiným.


ROBUSTA
ROBUSTA - ZÁKLAD ESPRESSA

 

PRAŽENÁ KÁVA - ROBUSTA

 

Coffea robusta ( Coffea canephora) - kávovník statný někdy též kávovník robusta, stálezelený druh z čeledi mořenovité Rubiace dorůstající 6–12 m výšky. Je druhým nejvýznamnějším druhem v produkci kávy.

Pochází z tropických deštných lesů povodí řeky Kongo. Pěstuje se všude v tropech a subtropech. Má tužší, mírně vlnité, eliptické, jasně zelené, až 30 cm dlouhé listy. Bílé až narůžovělé květy vyrůstají ze svazečků v úžlabí listů. Plodem je asi 1,5 cm peckovice s obsahem 2 semen o obsahu kofeinu 1,5–3,3 %. Proto se kávovník statný pěstuje jako pochutina pro výrobu kávy. Roste v nižších nadmořských výškách, a to v 200-600 metrech nad mořem. Kávovník může dorůstat až 13 metrů a pro ideální pěstování vyžaduje teplejší a stabilnější klima s teplotou 24-29 °C.

V supermarketech a obchodech kupujete právě Robustu, která patří mezi levnější a mnohdy méně kvalitní kávy.

V naší nabídce máme tuto čerstvou kávu:

INDIE KAAPI ROYAL - washed

VIETNAM Gr. 1

 

Jedná se o 100% ROBUSTY. Káva je zpracovávaná mokrým způsobem v té nejvyšší kvalitě, je zpracovávána se stejným důrazem na kvalitu jako nejkvalitnější ARABIKY. Robusty INDIE PARCHMENT AB i KAAPI ROYAL je možno použít do FRENCH PRESSU, káva je velice agresivní a štiplavá. Nejlépe je ji využít v espresso směsích, kde se sebou nese sílu, cremu a velmi výraznou chuť kávy.

CENA SYROVÉ KÁVY - ROBUSTA NA BURZE

Káva Robusta - graf ceny